"Acum aproximativ opt ani, jucand fotbal in sala am fortat un sut la poarta si m-am ales ulterior cu un genunchi umflat destul de tare. Genunchiul a revenit la normal. Astazi am totusi o durere sub rotula, in special dimineata. Am facut sport de performanta aproximativ trei ani (baschet) acum vreo 20 -25 ani, dar in prezent nu prea apuc sa fac miscare. Credeti ca am o afectiune a meniscului?" (Cristi, 44 de ani, cititor MedLive.ro)

Dr. Alin PopescuFoto: Arhiva personala

Ruptura de menisc se produce de obicei intr-o miscare de torsiune, deseori cu piciorul fixat pe toata talpa si cu genunchiul flectat partial (la ridicarea de greutati, la tenis, fotbal samd). Dr. Alin Popescu, medic specialist in medicina sportiva, a discutat online despre leziunile meniscului.

Intra pe MedLive.ro pentru a citi raspunsurile invitatului.

Dr. Alin Popescueste medic specialist in medicina sportiva, cu competenta in management sanitar si apifitoterapie.

Meniscurile intraarticulare, tesuturi elastice de forma literei C, sunt cele care absorb socurile la nivelul genunchiului, caruia ii ofera o mai mare stabilitate. Ruptura de menisc este rara la copiii mici. Cu varsta, meniscul se uzeaza si poate fi afectat mai usor. Leziunile la nivelul meniscului pot fi singulare sau se pot asocia cu alte leziuni in cadrul unor traumatisme complexe – entorse, luxatii, fracturi.