Cauti un centru de inot si masaj terapeutic pentru copii sau adulti? In Bucuresti sau in tara, un centru specific de hidrokinetoterapie este greu de descoperit. Un bazin la standarde inalte, unde apa filtrata iti ofera un maximum de siguranta (in fata bolilor specifice piscinelor gresit administrate), o sala de kinetoterapie unde o echipa de profesionisti se ocupa de tine asa cum meriti, pot fi gasite in cadrul Hyperclinicii MedLife Grivita din Bucuresti.

Inotul este recomandat de la varsta de sase luniFoto: MedLive.ro

Citeste mai mult pe MedLive.ro.

Centrul de Fiziokinetoterapie si Recuperare Medicala de aici pune la dispozitia pacientilor, de la cele mai fragede varste, o baza de inot si recuperare dotata dupa ultimele standarde ale medicinei de recuperare: piscina acoperita, cu echipamente de hidrokinetoterapie, sala de kinetoterapie, sala de electroterapie cu aparatura de ultima generatie, masaj terapeutic si reflexoterapie.

Serviciile de recuperare medicala se adreseaza pacientilor de toate varstele cu afectiuni ortopedice, neurologice, posttraumatice, postoperatorii. Exista programe de gimnastica acvatica pediatrica, programe de kinetoterapie si hidrokinetoterapie (aquagym) pentru gravide si tinere mame, programe de kinetoprofilaxie pentru copii, dar si programe de recuperare postoperatorii pentru pacientii sectiilor chirurgicale din Life Memorial Hospital.

Inot

Este recomandat tuturor categoriilor de varsta. Piscina este dotata cu sistem de recirculare pentru filtrarea permanenta a apei. In cazul copiilor sanatosi, antrenamentul acvatic poate fi inceput in piscina de la varsta de sase luni, cu efecte benefice in dezvoltarea armonioasa a organismului, o imunitate crescuta, perfectionarea echilibrului si a miscarilor la bebelusi. Procedeele de recuperare hidrokinetoterapeutice se adreseaza copiilor cu tulburari de statica vertebrala precum scolioza sau cifoza.

Inotul este sportul cu efectele benefice cele mai complexe asupra organismului, indiferent de varsta. La copilul mic, activitatile acvatice contribuie la activarea si stimularea reflexelor de conducere a miscarilor, utilizate pentru dezvoltarea motorie a bebelusilor si copiilor mici. Cresc increderea in sine si independenta copilului; au efecte stimulatoare asupra cresterii si dezvoltarii fizice, dezvoltarii psihomotorii; cresc capacitatea de concentrare, imunitatea si rezistenta la actiunea factorilor fizici din atmosfera. Inotul - sau "arta de a respira" - creste rezistenta si functionalitatea aparatului cardio-vascular.

Exista programe de recuperare specifica pentru copiii de toate varstele, acoperind patologie neurologica, ortopedico-traumatica, chirurgicala; colaborare psihomotorie si intergrare socio-familiala a copiilor cu deficiente psihomotorii (cum ar fi ADHD, sindromul hiperkinetic, sindromul Down); terapie ocupationala.

In piscina MedLife, adultii pot beneficia doar de programe de recuperare, fiind necesar un consult prealabil la medicul de recuperare. Patologia adultului ce poate beneficia de hidrokinetoterapie acopera o arie foarte larga, pentru fiecare pacient asigurandu-se programe personalizate:

  • Reeducare posturala si corectii ale tulburarilor de statica vertebrala la adolescenti si adulti tineri;
  • Programe de recuperare dupa interventii chirurgicale cu sau fara imobilizare prelungita la pat;
  • Gimnastica profilactica/curativa in obezitate, osteoporoza;
  • Programe pre si postnatale, la recomandarea medicului ginecolog;
  • Recuperare post interventii chirurgicale ortopedice (protezari sold, genunchi, osteosinteze);
  • Recuperare post contuzii, entorse, luxatii, fracturi;
  • Kinetoterapie de recuperare specifica neurologica  dupa pareze, paralizii, distrofiimusculare, accidente vasculare cerebrale;
  • Recuperare specifica in afectiuni reumatologice (artroze, artrite, poliartirta reumatoida, spondilita anchilopoetica, etc).

Programele prenatale

Consta in proceduri kinetoterapeutice si se fac la recomandarea ginecologului. Indicatii: modificari cardio-vasculare, insuficienta respiratorie, dureri lombare, constipatie si depresie.

Programele postnatale

Au ca scop refacerea rapida a mamei dupa suprasolicitarile din timpul sarcinii si nasterii. Programul poate incepe la o saptamana dupa nastere naturala. In cazul cezarienelor, medicul ginecolog este cel care decide momentul poptrivit pentru inceperea recuperarii.

Masajul

Masajul terapeutic este prescris pentru o gama de afectiuni reumatismale, in special suferinte degenerative articulare sau periarticulare, afectiuni ortopedice, post-traumatice, manifestari neurologice, disfunctii ale aparatului circulator.

Masajul de intretinere, pe de alta parte, este recomandat pentru relaxarea, stimularea si cresterea tonusului fizic si psihic al pacientilor. Pot fi ameliorate si sedentarismul sau alte afectiuni cauzate de pozitiile gresite ale corpului.

Echipa medicala a centrului include specialisti cu o inalta pregatire profesionala: conf.dr. Gilda Mologhianu, asist.univ. dr. Consuela Brailescu, dr. Liana Mares, fiziokinetoterapeut Mihaela Mihaescu, fiziokinetoterapeut Robert Stanculet, Horia Vintila - profesor de cultura fizica medicala, antrenor de inot Paul Vasiescu.

Citeste si Bebelusii care invata sa inoate au un echilibru mai bun.