Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, ia in calcul inchiderea acelor spitale nepreluate de catre autoritatile locale la sfarsitul lunii iulie, pana luni fiind transferate peste 76% din unitatile sanitare cu paturi, iar in 19 judete procesul a fost deja incheiat, transmite Mediafax.

"Ministerul Sanatatii va analiza, in perioada imediat urmatoare, situatia fiecarei unitati sanitare care nu a fost preluata de catre autoritatile locale. Dupa ce va fi analizat fiecare caz in parte, MS va decide asupra oportunitatii de a mentine servicii medicale acolo unde comunitatea nu doreste acest lucru", a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

De asemenea, Ministerul Sanatatii precizeaza, luni, intr-un comunicat, ca 284 spitale au fost deja trecute in administrarea consiliilor judetene si a primariilor, adica peste 76%. In 19 judete procesul de descentralizare a fost finalizat, a precizat sursa citata.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a reafirmat, luni, in videoconferinta cu autoritatile locale ca procesul de descentralizare reprezinta posibilitatea de eficientizare a sistemului sanitar.

Ministrul a mai spus ca arieratele realizate de catre spitale pana la data de 31 martie 2010 vor fi achitate de la bugetul de stat la prima rectificare bugetara, asa cum prevede legea, astfel ca acest aspect nu trebuie sa reprezinte un motiv de a refuza preluarea unitatilor sanitare, adauga MS.