Un bebelus care a suferit complicatii dupa o operatie pe cord a fost "inghetat" de medici pentru a fi salvat de la moarte. Baietelul, in varsta de patru luni, suferea de defect septal si a fost supus unei interventii chirurgicale. In urma operatiei, inima a inceput sa bata cu o frecventa care ajungea la 200 de batai pe minut, situatie in care viata copilului era pusa in pericol, informeaza BBC News.

Hipotermia ca tratamentFoto: YouTube

Defectul septal este un tip de malformatie cardiaca caracterizata de o comunicare anormala intre cele doua parti ale inimii, cauzata de prezenta unei deschideri in septul interarterial sau interventricular. Defectul septal este una din cele mai frecvente malformatii cardiace congenitale.

In aceste conditii, medicii au decis inducerea starii de hipotermie, scazand temperatura corpului bebelusului pana la 33,4 grade Celsius cu ajutorul unei paturi speciale cu aer rece. Dupa patru zile, medicii au constatat normalizarea ritmului cardiac si au inceput procesul de reincalzire a corpului. Procedura a fost realizata de medicii chirurgi de la spitalul Newcastle's Freeman Hospital.

"Procesul de racire a organismului ajuta la incetinirea ratei metabolice si protejeaza toate organele mari, precum creierul", a explicat un purtator de cuvant al spitalului.

Baietelul a mai ramas internat inca 12 zile iar acum, la o luna de la operatie, se simte excelent, iar mama lui sustine ca "deja a inceput sa ia in greutate".

Citeste tot articolul si comenteaza pe MedLive.ro.