Cercetatorii americani incearca sa afle daca ultrasunetele pot fi utilizate in scop contraceptiv. Ei cred ca o "explozie" cu ultrasunete directionate catre testicule poate opri producerea spermei, in conditii de siguranta, pentru o perioada de sase luni. Odata ce testiculele inceteaza producerea spermei, iar toate "rezervele" de sperma sunt epuizate, un barbat va fi temporar infertil, explica expertii Universitatii Carolina de Nord, citati de BBC.

Un nou contraceptiv non-hormonalFoto: Reuters

Echipa de cercetare beneficiaza de o finantare de 100.000 de dolari din partea Fundatiei Bill si Melinda Gates.

Tehnica este imbunatatita pentru un maximum de efect si siguranta. Au fost demarate studiile clinice pentru acest nou contraceptiv masculin, iar expertii spera ca, in scurt timp, vor putea oferi o alternativa la metodele clasice de contraceptie.

Conducatorul echipei de cercetare, Dr. James Tsuruta, a declarat: "Credem ca aceasta metoda le va furniza barbatilor pana la sase luni de contraceptie sigura, non-hormonala, ieftina, in urma unei singure sedinte de tratament".

"Pornind de la instrumentele terapeutice, frecvent intalnite in medicina sportiva sau clinici de kinetoterapie, obiectivul nostru pe termen lung este sa utilizam ultrasunetele ca o metoda contraceptiva ieftina, de lunga durata, reversibila, destinata barbatilor din toata lumea, de la statele in curs de dezvoltare pana la cele mai puternice", a mai spus Tsuruta.

Citeste tot articolul si comenteaza pe MedLive.ro.