Medicii ar putea elibera din nou retete gratuite si compensate incepand de joi, a anuntat, marti, presedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihaila, dupa discutiile cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, care au durat mai bine de 7 ore. O decizie finala urmeaza sa fie luata miercuri, dupa o noua runda de negocieri intre reprezentantii medicilor de familie si cei ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

"Din punctul meu de vedere, dezbaterea trebuia sa aiba loc cu mult timp inainte. Maine vor continua discutiile intre reprezentantii medicilor de familie si CNAS, pentru a pune la punct detaliile strict tehnice. Speram ca maine discutiile sa se incheie si sa se gaseasca o rezolvare", a afirmat ministrul Sanatatii, Cseke Attila, in urma intalnirii de marti.

La randul sau, presedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihaila, a afirmat ca "Am reusit sa ajungem la unele concluzii, o mare parte din probleme le-am rezolvat. Probabil maine vom semna si un protocol, va fi ziua decisiva. Daca totul merge bine, de poimaine vom putea elibera din nou retete".

  • Noul contract-cadru ar urma sa fie semnat miercuri

Medicii de familie nu mai elibereaza, incepand cu 1 aprilie, retete compensate si gratuite si nici bilete de trimitere sau concedii medicale, din cauza ca nu au semnat contractul-cadru cu Casa de Asigurari de Sanatate.

Contractul-cadru urma sa intre in vigoare la data de 1 aprilie, insa nu a fost publicat in Monitorul Oficial, iar medicii au motivat ca nu se cunosc deocamdata normele de aplicare si au refuzat sa il semneze, acuzand si faptul ca vor fi alocati mai putini bani pentru cabinetele de familie, potrivit noului contract.

Noul contract-cadru intre medicii de familie si CNAS ar putea fi semnat miercuri, pentru ca, de joi, doctorii sa poata elibera retete compensate si gratuite.