Rezidentiatul 2010 va avea loc pe 21 noiembrie in sase centre universitare

de M.B.     HotNews.ro
Luni, 15 februarie 2010, 14:18 DoctorH - DoctorH Actualitate

Concursul de rezidentiat 2010 se va desfasura cel mai probabil in data de 21 noiembrie, potrivit Ministerului Sanatatii. Anul acesta, concursul  de rezidentiat se va organiza descentralizat, in principalele centre universitare. Decizia a fost luata in urma intalnirii pe care ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a avut-o cu rectorii si decanii  universitatilor de medicina si farmacie din tara.

“Concursul din acest an se va organiza in sase centre universitare din tara pentru toate specializarile, pe baza aceleiasi bibliografii si tematici, si cu proceduri si teste identice pentru toti candidatii. Conform discutiilor, fiecarui centru universitar ii vor apartine mai multe judete, iar tinerii absolventi de medicina se vor putea prezenta pentru sustinerea concursului in acel centru caruia ii este arondat judetul unde isi doresc un loc de munca” - a declarat ministrul Sanatatii Cseke Attila dupa incheierea intalnirii.

Rectorii si decanii care au luat cuvantul la intalnire si-au manifestat acordul asupra proiectelor ministerului in ceea ce priveste concursul din acest an.

Rezidentiatul reprezinta forma specifica de invatamant postuniversitar pentru absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie, care asigura pregatirea necesara obtinerii uneia dintre specialitatile cuprinse in Nomenclatorul specialitatilor medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala. Specialitatile si durata pregatirii prin rezidentiat se stabilesc prin ordin al ministrului sanatatii.

Rezidentiatul se organizeaza in urmatoarele forme: pe locuri, pe posturi si prin selectie pentru medicina de familie si are o durata cuprinsa intre 3-7 ani, in functie de specialitate. Pregatirea in rezidentiat reprezinta un proces continuu de pregatire teoretica si practica fiind normata integral ca activitate didactica.

Cifra de scolarizare a rezidentilor se aproba anual prin ordin comun al ministrului sanatatii si ministrului educatiei, cercetarii si inovarii.


Citeste mai multe despre   


9855 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi