Vaccinarea copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani va fi realizata numai cu acordul scris al parintilor, potrivit ministrului Sanatatii, Cseke Attila. Ministerul Sanatatii a trimis miercuri seara o nota catre medici in care nu se arata clar daca este necesar sau nu acordul scris al parintilor.

"Va fi nevoie de acordul scris al parintelui. Obligatoriu trebuie cerut punctul de vedere al parintelui si parintele poate sa spuna da sau nu. In absenta acelui consimtamant scris, copilul nu poate fi vaccinat in scoala", a declarat ministrul Sanatatii, Attila Cseke.

In nota scrisa trimisa de Ministerul Sanatatii miercuri seara nu reiesea clar ca "nu este necesar acordul scris al parintilor sau al tutorilor legali ai copiilor privind vaccinarea".

Ministrul a precizat ca medicii nu vor fi obligati sa se vaccineze si ca imunizarea cadrelor medicale vizeaza doar responsabilitatea acestora. "Nota prin care li se cerea medicilor sa se vaccineze, pentru ca altfel nu vor mai putea avea acces la bolnavi a fost reparata astazi (miercuri), a adaugat Cseke Attila.

Campania de imunizare contra gripei noi a copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani ar putea incepe in februarie, daca vaccinul pentru aceste categorii de varsta va fi aprobat de catre Agentia Nationala a Medicamentului, a precizat Ministerul Sanatatii.

Institutul National de Cercetare- Dezvoltare Cantacuzino, producatorul vaccinului, deruleaza in prezent testele clinice pentru aceste categorii de varsta.

Campania de vaccinare in scoli va fi organizata impreuna cu Ministerul Educatiei.