Spitalul de copii Marie Curie are noi sectii renovate de pediatrie, diabet si nefrologie. Enel Cuore a donat suma de 500.000 de euro pentru renovarea celui mai mare spital de copii din Romania. Se afla deja in desfasurare si lucrarile de renovare a etajului al 7-lea, care vor fi finalizate in prima parte a lui 2010. Marie Curie este cel mai mare spital de copii din Romania, tratand anual peste 50.000 de copii din toata tara.

“Suntem o companie cu responsabilitate din punct de vedere social si acordam o importanta deosebita sprijinirii copiilor si imbunatatirii conditiilor lor de sanatate", a spus Paolo Chighine, directorul de Relatii Externe al Enel Romania.

Cum arata un salon
Cum arata un salon
Foto: HotNews.ro

"Acesta este cel mai important proiect dezvoltat de Enel Cuore in Romania si raspunde in totalitate angajamentului nostru de a fi nu numai un investitor strain important in domeniul energiei, dar in acelasi timp si un bun cetatean roman. Este o mare satisfactie sa vedem ca de acum inainte, la etajul al 6-lea al Spitalului Marie Curie, copiii vor fi tratati in conditii mai bune, la nivelul unor centre medicale europene”, a declarat Chighine.

In fiecare an, inainte de Craciun, la Spitalul de copii Marie Curie se aprinde bradul. Anul acesta, festivitatea a coincis cu finalizarea renovarii etajului 6.

La etajul 6 se afla sectiile de diabet, pediatrie si nefrologie si sunt tratati anual peste 5.600 de copii. Cu ajutorul donatiei facute de Enel Cuore, etajul a fost renovat complet, reconditionat din punctul de vedere al echipamentelor sanitare si al instalatiilor. Au fost montate sisteme electrice noi si sisteme de incalzire.

Lucrarile de modernizare ale acestui etaj sunt in conformitate cu standardele sanitare impuse de Uniunea Europeana, a precizat directorul de relatii externe al Enel Romania.

Wajiha Haris si Paolo Chighine
Wajiha Haris si Paolo Chighine
Foto: HotNews.ro

"Ceea ce am realizat ne da speranta si despre ceea ce ar trebui sa facem in viitor. Copiii au nevoie de atentie si noi suntem responsabili sa le oferim aceasta atentie, implicandu-ne in activitati de caritate, aceasta fiind responsabilitatea noastra morala", a spus presedinta Fundatiei Scheherazade, Wajiha Haris, care a initiat proiectul de incepere a renovarii la acest spital.