Repartitia medicilor confirmati la rezidentiat 2009 in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie - sesiunea 15 noiembrie 2009, trebuie realizata in zilele de 16, 17 si 18 decembrie 2009 pentru medicii care au ales centrul universitar Bucuresti pentru pregatire, respectiv 16 decembrie 2009 pentru medicii care au ales celelalte centre universitare pentru pregatire.

UPDATE Ministerul Sanatatii anunta ca repartitia pentru medicii rezidenti care au ales Bucurestiul pentru pregatire se va face in zilele 21, 22 si 23 decembrie 2009.

Disfunctionalitatile aparute in procesul de repartizare a medicilor confirmati la rezidentiat se datoreaza in exclusivitate conducerii Centrului National pentru Perfectionare care nu a respectat prevederile Legii 329 privind reorganizarea agentiilor. Orice abatere de la programul stabilit reprezinta o incalcare a dispozitiilor legale si va fi sanctionata in consecinta.

In termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a HG 1421/2009, publicata in data de 8 decembrie, conducerea Centrului trebuia sa incheie protocoale de predare –preluare referitoare la personal, bunurile aflate in patrimoniu, obligatii, drepturi si contul de executie cu toate cele 3 institutii care preiau atributiile si personalul institutiei, respectiv Scoala Nationala de Sanatate, Institutul de Sanatate Publica Bucuresti si Ministerul Sanatatii.

Daca aceste protocoale ar fi fost incheiate, conform legii, pana la aceasta data, salariatii Centrului ar fi avut acces la salarii si ar fi fost deja repartizati catre noile institutii.

Mai multe detalii privind procesul de repartitie vor fi afisate pe 17 decembrie, pe site-ul Ministerului Sanatatii.