Un bebelus nascut in urma cu trei zile este in stare grava dupa ce asistenta care se ocupa de el l-a uitat intr-un incubator, transmite Mediafax. Micutul are arsuri grave, iar parintii sai au anuntat ca vor da in judecata cadrele medicale.

Copilul s-a nascut la 11 noiembrie, la Maternitatea "Bucur" din Bucuresti. In noaptea de vineri spre sambata, el a facut icter si a fost dus intr-un incubator.

Mama copilului afirma ca sambata dimineata s-a dus sa-l alapteze insa bebelusul nu mai era acolo. Cadrele medicale i-au spus ca micutul a fost dus la Spitalul "Grigore Alexandrescu", cu arsuri grave, dupa ce o asistenta l-a uitat in incubator.

Personalul medical sustine ca asistenta a trebuit sa asiste la mai multe nasteri cu probleme, motiv pentru care a uitat de bebelusul din incubator.

Medicii de la spitalul "Girgore Alexandrescu" au afirmat ca starea bebelusui este extrem de grava, el avand "arsuri profunde, de contact, pe 20 la suta din suprafata corpului. Are arsuri pe extremitatea cefalica, respectiv pe cap si pe gat, pe mana si piciorul stang si pe partea laterala stanga a toracelui".

Parintii bebelusului au anuntat ca vor da in judecata cadrele medicale pentru neglijenta, urmand sa depuna plangeri la Ordinul Asistentilor Medicali si la Colegiul Medicilor Bucuresti.

Doctorul Alexandru Ciocalteu, managerul Spitalului "Sfantul Ioan", institutie in subordinea careia se afla Maternitatea "Bucur", a declarat ca a dispus o ancheta: "O asistenta raspundea direct de sugar. Este o neglijenta foarte mare. Vom da cele mai aspre sanctiuni, mergand pana la desfacerea contractului de munca".