Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, joi, ca un cetatean roman infectat cu virusul gripei noi a decedat in Austria.

Cetateanul roman, care a murit marti, se afla in aceasta tara de la inceputul anului, din cursul lunii martie, mai precizeaza MAE.

Pana la aceasta ora, Ambasada Romaniei din Viena nu a fost contactata de eventuali membri de familie ai persoanei decedate, in vederea solicitarii de asistenta.

Un barbat originar din Romania a decedat marti in Austria, dupa un atac de cord survenit, cel mai probabil, din cauza unor complicatii legate de infectia cu virusul AH1N1, anunta Deutsche Presse Agentur.

Barbatul, in varsta de 39 de ani, a decedat in provincia Salzburg, a confirmat un responsabil al serviciilor medicale, Christoph Koenig.

Pana in prezent, foarte putini austrieci au dezvoltat complicatii serioase in urma infestarii cu virusul gripei pandemice, a precizat un purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Saptamana trecuta, o fetita de 11 din Italia a decedat in spitalul din Innsbruck, unde fusese transferata pentru tratament.

Ministerul a anuntat pana in prezent 964 de cazuri de infectie, dar medicii sustin ca numarul real este mult mai mare, estimand peste 10.000 de cazuri doar in Viena.