Premierul Emil Boc a cerut Ministerului Sanatatii sa nu importe cele 500.000 de doze de vaccin anti AH1N1 care urmau sa fie administrate copiilor, decat in cazul in care firma producatoare isi va asuma raspunderea asupra reactiilor adverse posibile.

Aceasta dupa ce, saptamana trecuta, Guvernul hotarase sa fie achizitionate in regim de urgenta, din strainatate, 500.000 de doze de vaccin care sa poata fi administrat copiilor cu varsta cuprinsa intre sase luni si 15 ani. Insa, aceasta decizie a starnit controverse, deoarece vaccinul a fost refuzat de Polonia, pe motiv ca nu este testat suficient.

Romania urmeaza sa importe vaccinul contra gripei porcine de la compania GlaxoSmithKline. Potrivit deciziei de saptamana trecuta a Guvernului, vaccinarea copiilor va incepe simultan cu cea a persoanelor de peste 15 ani, din 26 noiembrie, in acest ultim caz cu doze din productia interna.

Tot saptamana trecuta, Guvernul a hotarat cresterea numarului de doze de vaccin antigripal produse la Institutul Cantacuzino de la cinci la zece milioane. Vaccinul produs la Cantacuzino urmeaza sa fie administrat adultilor.