GlaxoSmithKline (GSK) a anuntat luni ca a vaccinat concomitent - impotriva gripei sezoniere si a virusului H1N1 - persoane cu varste de peste 60 de ani. Rezultatele au aratat un raspuns imunitar puternic la cele doua produse, informeaza AFP.

Laboratorul britanic a vaccinat 168 de persoane adulte, de peste 60 de ani, injectandu-le intr-un brat Pandemrix (gripa H1N1) si in celalalt Fluarix (gripa sezoniera). "Administrarea concomitenta a unei doze din fiecare vaccin a antrenat un raspuns puternic" la cele doua produse, care depaseste criteriile internationale in materie de raspuns imunitar, subliniaza laboratorul.

Persoanele vaccinate au aratat o toleranta similara celei deja constatate in cursul testelor precedente, cand au fost realizate vaccinuri impotriva gripei aviare si a gripei porcine. Jean Stephenne, presedinte al GSK Biologicals, divizia grupului care se ocupa de vaccinuri, a estimat ca este vorba despre "informatii importante pentru organismele de sanatate publica" din intreaga lume, de natura sa "simplifice programele de vaccinare impotriva gripei".