O eleva de clasa a IX-a de la Colegiul "Matei Basarab" din Bucuresti a fost diagnosticata cu gripa noua. Alte 10 cazuri de imbolnavire cu virusul A H1N1 au fost semnalate la Iasi, in timp ce alte trei cazuri sunt confirmate la Bacau.

Un alt caz confirmat s-a inregistrat la Colegiul "Fratii Buzesti" din Craiova, unde o eleva a fost diagnosticata cu A H1N1.

Printre cele 10 cazuri inregistrate la Iasi se numara si trei elevi de la Liceul Pedagogic din localitate.

La Bacau, au fost confirmate inca doua cazuri de imbolnavire cu A H1N1.

Marti, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a declarat ca situatia din Romania privind gripa porcina este sub control, din punct de vedere medical. "La momentul actual, in Romania situatia este net mai buna, comparativ cu alte state ale Uniunii Europene sau tari din vecinatate", a afirmat CSAT, dupa o sedinta de urgenta.

In prezent, pe teritoriul Romaniei se inregistreaza peste 650 de cazuri de infectie cu A/H1N1.

In cadrul CSAT s-a luat decizia suplimentarii fondurilor pentru achizitia de echipamente, medicamente, mijloace de protectie si vaccinuri. De asemenea, s-a discutat o serie de masuri pentru o mai buna comunicare intre institutiile responsabile, precum si pentru o mai buna informare a opiniei publice.

In acelasi timp, s-au analizat implicatiile circulatiei persoanelor la frontiera cu Ucraina, Republica Moldova si Bulgaria, unde se inregistreaza focare extinse de gripa A/H1N1 si forme mai severe de boala. Ministerul Administratiei si Internelor monitorizeaza tranzitul la frontiera in scopul identificarii potentialilor bolnavi cu afectiuni respiratorii.