Omul de afaceri, Lutz Stache, a achizitionat 23% din actiunile distribuitorului de medicamente Farmaceutica Remedia. Afacerile companiei sunt estimate la peste 39 mil. euro in primele opt luni ale anului. Pachetul majoritar de actiuni apartine lui Valentin Tarus, unul dintre fostii proprietari ai distribuitorului farma Dita.

“Sunt in negocieri pentru mai multe afaceri, doresc sa cumpar societati", a spus Stache. "Vreau pentru moment sa termin investitiile incepute, mai exista si alte proiecte pe care le-am inceput, dar despre care nu pot vorbi acum", a spus omul de afaceri.

Remedia are o retea de 50 de farmacii. Unul din proiectele in lucru este lansarea unei farmacii online pana la sfarsitul anului. Grupul german AHG Industry, controlat de Lutz Stache, are o cifra de afaceri de peste 700 mil. euro la nivel regional si afaceri in Turcia, Germania, Polonia, Romania, Irak si China.

Lutz Stache si-a vandut participatia din Simcor, producator de BCA, catre Macon, producator de materiale de constructii. In urma vanzarii participatiilor, omul de afaceri german a obtinut 50 de milioane de euro. Investitiile omului de afaceri in Romania sunt concentrate in jurul AHG Simcor Industry si a Remedia, distribuitor si retailer de produse farmaceutice.

Grupul industrial AHG Industry a avut anul trecut afaceri de 700 milioane de euro, si estimeaza pentru acest an 710 milioane de euro. Grupul are peste 10.000 de angajati in Germania, Romania, Polonia, Cehia, Ungaria, Austria, China, Irak.