Franta, Belgia si Taiwan au inregistrat joi primele cazuri mortale in urma infectarii cu virusul gripei porcine A(H1N1). Tot astazi s-au intregistrat primele cazuri de infectare cu noul virus in Azerbaidjan si in Republica Moldova, anunta AFP.

Autoritatile sanitare franceze au anuntat decesul unei tinere infectata cu virusul

A(H1N1), precizand ca victima suferea deja de "o maladie grava, complicata de o alta infectie pulmonara severa".

Institutul de supraveghere sanitara subliniaza insa ca, deocamdata, "concluziile evaluarii clinice nu indica un deces legat direct de virusul A(H1N1)".

O tanara a decedat in aceeasi zi si in Belgia, in urma contaminarii cu noul virus, devenind astfel prima victima a acestei boli din regat, potrivit comisariatului interministerial belgian privind gripa porcina.

Tanara, in varsta de circa 30 de ani, locuia in provincia Anvers (nord), si a fost internata dupa ce a acuzat "simptome usoare de gripa" precum dureri de cap, febra slaba si tuse.

Starea sa nu era, la acel moment, "preocupanta", au aratat medicii.

Ea a decedat insa joi dimineata, in urma unei "duble pneumonii de origine virala". "Analizele au confirmat, in acelasi timp, prezenta virusului gripei porcine.

Un barbat de 39 de ani, care avea grave probleme de sanatate, a murit in Taiwan, medicii confirmand prezenta virusului A(H1N1).

Pacientul a fost spitalizat in 14 iulie cu dureri in gat si febra.

Victima, care suferea de cancer de ficat si de hepatita, a murit in urma complicatiilor care au intervenit.

Tot joi au fost semnalate si primele cazuri de gripa porcina in Azerbaidjan si in Republica Moldova.