Aproximativ jumatate din populatia Statelor Unite trebuie vaccinata impotriva virusului H1N1, femeile insarcinate si cercetatorii din sanatate fiind prioritari, au anuntat oficialii americani. Un comitet consultativ al guvernului SUA a precizat ca oficialii din sanatate trebuie sa pregateasca vaccinarea a 160 de milioane de oameni, scrie BBC.

Campania de vaccinare, care va include doua doze de vaccin pentru fiecare persoana, este planificata sa inceapa la mijlocul lunii octombrie. In cazul in care nu sunt suficiente doze de vaccin disponibile, va fi vaccinat un grup mai restrans de pacienti ce prezinta un risc ridicat de contactare a virusului. Atentia autoritatilor din domeniu se indreapta mai ales spre persoanele care au copii in grija si spre micutii cu varste cuprinse intre sase luni si patru ani.

"Mesajul principal se refera la jumatate din populatie. Si este vorba despre jumatatea tanara a populatiei, precum si de cei care lucreaza in sanatate", a declarat Kathy Neuzil, de la Comitetul consultativ privind practicile de imunizare. Specialistii din sanatate sustin ca persoanele in varsta par sa aiba un nivel ridicat de imunitate la acest virus.