Centrul National de Boli Transmisibile a raportat Ministerului Sanatatii inca doua cazuri noi de imbolnavire cu virusul gripal A/H1N1. Este vorba de o fetita de 12 ani din Iasi care a sosit din Marea Britanie in data de 30 iunie 2009.

Acest caz nu are legatura cu Centrul de plasament din aceeasi localitate , unde au fost inregistrate mai multe cazuri de imbolnavire cu noul virus gripal. In prezent, fetita este internata la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi si primeste tratament cu medicamente antivirale. Pacienta are o forma moderata a bolii.

Cel de-al doilea caz este un barbat de 29 ani care s-a intors din Marea Britanie in data de 28 iunie 2009 si care s-a prezentat aseara la Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals. Deoarece pacientul prezinta o forma usoara a bolii, medicii au hotarat ca barbatul poate urma tratamentul antiviral izolat la domiciliu, fara a fi internat.

In prezent, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino-Centrul pentru Gripa a izolat 38 de cazuri pe teritoriul Romaniei.