Centrul National de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile a mai depistat un caz de gripa noua, cel de-al 25-lea caz de imbolnavire cu virusul gripal A/H1N1 descoperit pe teritoriul Romaniei, a anuntat duminica un comunicat de presa remis de Ministerul Sanatatii.

Este vorba despre un tanar de 35 de ani, originar din Bucuresti, care a sosit in tara pe data de 23 iunie, cu o cursa aeriana din Spania. Acesta se afla, in prezent, internat la Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”, sub tratament de specialitate. Evolutia sa este favorabila.

Reteaua de alerta a Centrului National de Boli Transmisibile a inceput deja ancheta epidemiologica pentru stabilirea contactilor barbatului. Medicii se asteapta ca numarul acestora sa fie redus.

In prezent, din cele 25 de persoane diagnosticate cu virusul noii gripe in tara noastra, sapte se mai afla internati in spital (patru la Institutul "Matei Bals" din Capitala si trei la Spitalul "Victor Babes" din Timisoara), restul fiind vindecati.

Primul caz din Romania a fost confirmat pe 23 mai, fiind vorba de o femeie de 30 de ani, care a venit din SUA.

Numarul cazurilor de gripa A H1N1 se apropie in intreaga lume de 60.000. Potrivit celui mai recent bilant facut public de Organizatia Mondiala a Sanatatii, virusul a fost identificat in 113 tari. 263 de cazuri au fost mortale.