Al 13-lea caz de infectare cu virusul gripei porcine a fost confirmat, sambata dimineata, in Romania, de Institutul Matei Bals, anunta Ministerul Sanatatii. Este vorba despre o femeie in varsta de 34 de ani, care s-a intors din Canada pe 10 iunie.

Bolnava este sotia ultimului pacient internat in Institutul National de Boli Transmisibile Matei Bals, fiind si ea depistata pozitiv in urma testelor de laborator. Tanara a sosit impreuna cu sotul ei din Canada pe data de 10 iunie, insa boala a debutat cu o zi mai tarziu.

In acest moment, toti cei 4 pacienti depistati pozitiv in ultima saptamana se afla in spital, sub tratament antiviral si supraveghere medicala. Acestia inregistreaza o evolutie favorabila, informeaza Ministerul Sanatatii.

Ceilalti 9 romani la care a fost confirmata infectarea cu virusul H1N1, in ultimele doua saptamani, au fost deja externati din spital, ei fiind vindecati.

Cazul confirmat sambata dimineata ridica la 13 numarul cazurilor de infectare cu virusul H1N1 inregistrate in Romania. Primul caz de infectare cu virusul a fost confirmat in tara noastra pe 27 mai, la o femeie intoarsa recent din Statele Unite, iar de atunci, au mai fost confirmate inca 12, cele mai multe la cetateni intorsi din Statele Unite sau Canada, dar si la rude sau prieteni ai acestora.