Ministerul Sanatatii a anuntat, joi, nou caz confirmat de infectare cu virusul gripal AH1N1 in Romania. Cazul a fost confirmat de catre specialistii de la Institutul Cantacuzino. Numarul persoanelor confirmate cu noua gripa, pe teritoriul Romaniei, se ridica acum la 11.

Ministerulprecizeaza ca este vorba despre un barbat in varsta de 48 de ani, sosit in 8 iunie, din Canada, cu o alta cursa decat cea cu care a venit pacientul anunțat miercuri. Pacientul s-a prezentat miercuri la Institutul National de Boli Infectioase “Matei Balș” cu simptome specifice noii gripe.

In prezent, pacientul este internat la Institutul Matei Balș, are o stare de sanatate buna și primește medicație antivirala. Autoritațile sanitare au inceput investigația epidemiologica pentru identificarea persoanelor cu care acesta a venit in contact.

In ceea ce privește cazul anunțat miercuri, Ministerul Sanatatii a identificat un numar de 9 contacți ai pacientului, care vor fi monitorizați zilnic.

Numarul persoanelor confirmate cu noua gripa, pe teritoriul Romaniei, se ridica acum la 11.

Confirmarea noului caz vine in aceeasi zi in care Comitetul de Experti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii se reuneste pentru a lua in discutie eventuala declarare a pandemiei de gripa porcina.