Experții în domeniul sănătății mintale din Virginia de Vest, SUA, testează o nouă metodă de a desfășura sesiunile de tratament pentru dependenții de opiacee- apel video „cu bufnița”, potrivitBBC .

BufnitaFoto: Reuters

Camera în formă de bufniță se focalizează automat pe vorbitor, dar oferă și o vedere panoramică a întregii încăperi.

Personalul a declarat ca tehnologia le permite sa desfășoare sesiuni de terapie de grup și să trateze mai ușor dependenții de opiacee. De asemenea, îi ajută să ajungă la pacienții care locuiesc departe de centrele de tratament din statele slab populate.

"Video conferința ne ajută să facem economie de timp. Totodată, mulți dintre pacienții care beneficiază de această formă de tratament nu ar primi alt ajutor deoarece nu au bani să se deplaseze pe distanțe lungi sau nu se simt în largul lor făcând o astfel de călătorie. Video conferința le permite pacienților să rămână în locul unde se simt confortabil și încrezători", a declarat Ashley Six-Workman, o asistentă medicală care ajută la rularea proiectului de telepsihiatrie de la Virginia de Vest.

Proiectul de telepsihiatrie este disponibil în 32 de clinici din 23 de judete din Virginia de Vest. Într-o săptămână, se desfășoară în medie mai mult de 140 de ore de consiliere.