Un adolescent in varsta de 15 ani din Salaj a decedat din cauza gripei, fiind al doilea caz din acest an, anunta Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), citat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost inregistrat un deces nou confirmat cu virus gripal, tip B: copil in varsta de 15 ani, de sex masculin, din jud.Salaj, fara conditii medicale pre-existente cunoscute, nevaccinat anti-gripal", anunta CNSCBT.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinic, IACRS si pneumonii) a fost de 74953, cu 26.2% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi sapaamana a sezonului precedent (101626) si cu 61% mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedenta (48546).

De la inceputul sezonului 2017-2018 au fost inregistrate 2 decese confirmate cu virus gripal, tip B, fata de 9 in sezonul precedent, toate cu virus gripal tip A, subtip H3.

Miercuri, institutia a anuntat decesul unei femei de 69 de ani din Bucuresti inregistrat in prima saptamana din acest an din cauza virusului gripal, tip B. Ea nu era vaccinata anti-gripal.

Pana la data de 7 ianuarie, 625.946 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate.