Inca un caz de deces cauzat de virusul West Nile a fost inregistrat in Bucuresti, potrivit informarii publicate vineri pe site-ul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica (INSP).

HotNews.roFoto: Hotnews

De la inceputul verii si pana vineri au fost inregistrate 39 de cazuri de infectie cu virusul West Nile, dintre care opt decese: Bucuresti - patru si cate unul in judetele Buzau, Braila, Olt, Ialomita, precizeaza Agerpres.

In raportarea de acum doua zile, INSP anunta 22 de cazuri de infectie cu virusul West Nile si sapte decese.

Tantarul tigru asiatic este originar din zonele temperate si tropicale ale Asiei si a ajuns, in ultimii ani, si in Europa, fiind semnalat inclusiv in Bucuresti inca din 2012. Aceasta specie este considerata ca fiind specia cu cea mai mare capacitate invaziva si, potrivit specialistilor de la Institutul Cantacuzino, poate fi purtatoarea a peste 20 de specii de virusuri, printre care febra oaselor rupte (Denga), febra virala Chikungunya si meningita West Nile, afectiune care a omorat, in 2016, in tara noastra, 19 persoane dintre cele 93 la care a fost diagnosticata.