Oamenii de stiinta, care ofera consultanta de reglementare a fertilitatii din Marea Britanie, spun ca este posibil ca trei oameni sa fie implicati in conceperea unui copil. Aceasta posibilitate a fost descrisa ca fiind "istorica", iar autoritatea de reglementare va lua o decizie in urmatoarea luna, potrivit BBC.

Medicii vor ca trei persoane sa fie implicate in conceperea unui copil - pentru a preveni bolile care consuma energia corpului uman, conducand, astfel, catre leziuni ale creierului, atrofiere musculara si insuficienta cardiaca.

Cu toate acestea, noi probe sugereaza ca va exista cel putin un esec, raportat la opt sarcini.

Mitocondriile bolnave ale mamei vor fi inlocuite cu mitocondriile sanatoase ale altei femei. Copilul provenit dintr-o astfel de combinatie va avea cea mai mare mostenire genetica din partea parintilor, dar, de asemenea, va exista si o cantitate mica de la femeia-donator.

Parlamentul a legalizat deja procedura controversata, iar un copil conceput prin aceasta tehnica s-a nascut deja in Mexic.

Cu toate acestea, au existat cereri pentru verificari suplimentare inainte de a fi aprobata in UK.

Profesorul Robin Lovell-Badge, unul dintre cercetatorii care au analizat probele, a declarat ca acel moment a sosit.

"Nu vom afla mai multe informatii despre aceasta tehnica decat daca va fi pusa in practica", a spus el.

"Nu exista niciun motiv pentru care nu ar fi indicat sa continuam, insa vom selecta pacienti care prezinta un risc ridicat de a avea un copil grav afectat".

Cu toate acestea, tehnica nu garanteaza ca mitocondriile defecte nu ajung in embrionul rezultat.