Un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea din Columbia confirmă faptul că luna nașterii oferă o predispoziție pentru apariția anumitor boli de-a lungul vieții, conform mentalfloss.com.

Luna nasterii si predispozitia pentru anumite boliFoto: USER UPLOADED

In urma examinării istoricului medical, în perioada 1985-2013, a circa 1,7 milioane de pacienți din New York, cercetătorii au dezvoltat un algoritm prin care au reușit să compare 1,688 de boli cu datele de naștere, confirmând supozițiile medicale întâlnite în studiile anterioare. Din noul studiu a reieșit că 55 de boli, dintre care 39 erau deja notate în alte studii similare, au legătură cu luna de naștere a pacienților.

Din datele studiului rezultă că persoanele născute în luna martie au predispoziția de a dezvolta boli de inimă, cele născute în luna iulie și octombrie sunt mai sensibile la bolile respiratorii precum astmul, iar persoanele cu data de naștere în luna noiembrie sunt predispuse să dezvolte tulburări de hiperactivitate și deficit de atenție, cunoscute sub numele de ADHD.

”Chiar dacă asocierile sunt concludente, riscul declanșării unor boli, determinat de luna nașterii, este minor în comparație cu alți factori precum dieta și stilul de viață. Cu toate astea, noile date sunt utile pentru a avea o mai bună înțelegere a felului în care funcționează organismul uman, ajutând la prevenirea bolilor cu risc crescut de apariție, în funcție de sensibilitatea fiecărui pacient”, afirrmă Doctorul Nicholas Tatonetti, autorul principal al studiului.