O femeie de 41 de ani a nascut la Spitalul Cantacuzino din Capitala gemene, dar una a venit pe lume natural in noiembrie 2014, iar a doua, prin cezariana, la inceputul lunii ianuarie 2015, a declarat pentru Mediafax directorul medical al unitatii sanitare, Cristian Posea.

Maria a venit pe lume in noiembrie 2014, cantarind 900 de grame, iar Ioana, sora ei, dupa 51 de zile, prin cezariana, si a cantarit un kilogram.

Mama nu a intampinat nicio problema in timpul sarcinii, pana in noiembrie, cand s-a declansat nasterea.

Prima fetita, Maria, a venit pe lume la cand sarcina avea 27 de saptamani, cantarind 900 de grame. Dupa nasterea ei, contractiile s-au oprit.

Medicii au sfatuit-o pe femeie sa continue sarcina cu al doilea copil. Dupa 51 de zile, in 6 ianuarie, vazand ca fatul nu mai ia in greutate, medicii au decis sa faca cezariana, aducand pe lume a doua fetita, Ioana care cantarea un kilogram.

Adrian Craciun, medic primar neonatolog, a explicat ca pastrarea celui de al doilea copil a fost posibila pentru ca gemenele erau in saci embrionari si placente separate.

"I-am aratat primul copil si i-am spus ca al doilea trebuie sa ramana in burtica pentru ca orice as face eu pentru primul, aici, in incubator, "tu faci mai multe pentru cea de-a doua in uter". A fost o munca de echipa. Astfel de cazuri sunt extrem de rare pentru ca, in mod normal, declansarea nasterii la un geaman presupune declansarea si la celalalt. Este foarte greu, nici nu stiu prin ce mecanism medical nu s-au declansat contractiile si pentru al doilea si mama a putut sa-l mai tina. A fost ca o minune de la Dumnezeu", a mai spus medicul Adrian Sorin Craciun.

Gemenele au fost externate, vineri, prima avand 2.250 de grame, iar a doua, 2.900 de grame, dar vor veni periodic la control.

Femeia mai are acasa un baiat de 19 ani.