Un barbat de 44 de ani din judetul Iasi diagnosticat cu gripa a murit, acesta fiind primul deces din acest sezon rece inregistrat in randul romanilor depistati cu virusul gripal, potrivit datelor centralizate de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Barbatul decedat "avea conditii medicale preexistente (suferea si de alte boli - n.r.) si nu era vaccinat antigripal", potrivit CNSCBT, citat de Mediafax.

In perioada 19-25 ianuarie, 30 de cazuri noi de gripa au fost confirmate, 16 dintre acestea fiind cu virusul gripal A(H3), iar cate sapte cu A(H1), respectiv cu virusul B.

Toate cele 30 cazuri confirmate in ultima saptamana au fost inregistrate la persoane nevaccinate antigripal.

Cele mai multe cazuri de gripa din acest sezon rece (26) au fost inregistrate in judetul Iasi, unde sunt "focare locale", potrivit CNSCBT.

In Bucuresti au fost depistati 15 pacienti cu gripa, iar in Suceava, sase, toate aceste cazuri fiind considerate sporadice.

Bilantul ultimei saptamani i-a determinat pe specialisti sa declare inceputul sezonului gripal 2014-2015 din Romania, dat fiind faptul ca, in urma testelor de laborator, peste 10% din probe au confirmat prezenta virusului.