Asociatia culturala "Popitiu", in colaborare cu Asociatia "Compas X", organizeaza expozitia de pictura si fotografie "Disectii Cromatice" a medicului rezident Mircea Popitiu. Evenimentul are scop caritabil, fondurile fiind destinate renovarii Clinicii de Chirurgie Vasculara Timisoara, informeaza organizatorii.

Disectii cromaticeFoto: Mircea Popitiu

Vernisajul expozitiei va avea loc joi, 15 mai, in cadrul clubului Hyperion din caminul 1-2 al Universitatii de Medicina si Farmacie Timisoara.

Vor fi expuse 34 de lucrari Acrylic/Panza, cu tematica chirurgicala si 20 de fotografii intraoperatorii, prelucrate artistic de medicul rezident Mircea Popitiu.

Expozitia este cu atat mai interesanta cu cat prezinta scene din timpul interventiilor chirurgicale.

"Chiar daca chirurgia vasculara nu este ofertanta din punct de vedere estetic, am reusit sa gasesc in orice gangrena sau plaga dehiscenta ceva ce ma poate inspira in actul artistic, caci asa cum bisturiul trebuie controlat si pensula trebuie sa traseze tuse precise. Prin pictura evadez din lumea reala, cea stricta si plina de responsabilitate, a chirurgiei. Am convingerea ca orice chirurg este un artist. Fara imaginatie, viziune in spatiu si simt artistic nu poti fi un chirurg adevarat. Desi in fiecare zi moare cate putin din sensibilitatea mea, prin pictura incerc sa-mi hranesc sufletul", a spus medicul rezident Mircea Popitiu.

In deschiderea expozitiei va canta formatia Akusti-K. Evenimentul este organizat in scop caritabil. Fondurile sunt destinate renovarii Clinicii de Chirurgie Vasculara Timisoara.

Nu este prima data cand medicul rezident Mircea Popitiu, din cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculara Timisoara, organizeaza astfel de evenimente. "Am mai avut doua expozitii personale de pictura in scop caritabil in 2006 si 2010. Fondurile au fost donate copiilor orfani de la Centrul de Plasament de urgenta Timisoara", a mai aratat realizatorul lucrarilor.

Intrarea este gratuita.

Mircea Popitiu este medic rezident in anul II, in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, sectia chirurgie vasculara, sub coordonarea profesorului Mihai Ionac.