O femeie de 57 de ani din Oradea, diagnosticata cu gripa de tip AH1N1, a murit, in noaptea de marti spre miercuri, la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Municipal, femeia fiind internata saptamana trecuta, dupa ce s-a intors dintr-o excursie in Ungaria, informeaza Mediafax.

Femeia a fost internata la Spitalul Municipal din Oradea saptamana trecuta, ea prezentandu-se la sectia de Boli infectioase a unitatii cu tuse, febra, dureri puternice de cap, muschi si articulatii.

Conform medicilor de la sectia de Boli infectioase a spitalului din Oradea, femeii i-au fost recoltate probe de sange, care au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, acesta confirmand ca este vorba despre gripa de tip AH1N1.

Pacienta a fost izolata, iar in ultimele zile starea ei de sanatate s-a agravat, iar in noaptea de marti spre miercuri a decedat la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Municipal.

"Este vorba de o femeie decedata, nevaccinata, toate informatiile vor fi publicate maine (joi - n.r.), pe site-ul Institutului National de Sanatate Publica. Spitalul a urmat toate protocoalele, pacienta era izolata. S-au facut toate demersurile necesare", a precizat Daniela Rahota, seful Directiei de Sanatate Publica Bihor.

Potrivit sursei citate, este primul caz de deces in urma contractarii virusului de tip AH1N1 din judetul Bihor si al treilea inregistrat anul acesta la nivel national.

Pe langa gripa de tip AH1N1, oradeanca era suspectata si de o suprainfectie bacteriana la plamani.

"M-am informat de acest caz de la colegii mei din spital, iar ce pot sa va spun este ca pacienta a murit din cauza asa numitului sindrom de detresa severa respiratorie a adultului, care consta in imposibilitatea efectuarii schimbului de gaze la nivelul plamanilor. A murit din lipsa de oxigen, cea mai severa complicatie pe care o poate da gripa. Practic, bolnavul se sufoca. Important la cazul acesta este faptul ca pacienta fusese plecata intr-o excursie in Ungaria, probabil infectia s-a produs acolo", a declarat pentru Mediafax medicul Sonia Draghici, de la spitalul de Boli Infectioase din Oradea.