Agentia Medicamentului recomanda medicilor prudenta privind prescrierea unor produse pentru osteoporoza

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 14 ianuarie 2014, 23:36 DoctorH - DoctorH Actualitate

Agentia Nationala a Medicamentului recomanda medicilor prudenta in prescrierea unur produse pentru osteoporoza, dupa ce Comitetul de farmacovigilenta al Agentiei Europene a Medicamentului a recomandat suspendarea utilizarii acestora, pentru ca ar prezenta risc crescut de boli cardiovasculare, informeaza Mediafax.

Comitetul de farmacovigilenta pentru evaluarea riscului a recomandat suspendarea utilizarii medicamentelor Protelos/Osseor (ranelat de strontiu), recomandarea fiind transmisa Comitetului pentru medicamente de uz uman spre analiza in vederea emiterii unei opinii finale, care va fi formulata in perioada 20 - 23 ianuarie 2014,  informeaza Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

"Ministerul a dispus Agentiei Nationale a Medicamentului sa informeze medicii prescriptori referitor la propunerea Comitetului de farmacovigilenta si sa le recomande acestora o prudenta deosebita in raport cu produsul mai sus mentionat, astfel incat siguranta pacientilor sa nu fie afectata. In momentul in care va fi data publicitatii decizia finala a Agentiei Europene a Medicamentului, Ministerul Sanatatii va lua toate masurile care se impun", se mai arata in comunicat.

La sfarsitul lunii aprilie 2013, Agentia Europeana a Medicamentului informa ca a fost recomandata restrictionarea utilizarii produselor mentionate, dupa ce s-a constatat ca acestea ar prezenta un risc sporit de boli cardiovasculare. Astfel, s-a recomandat restrictionarea accesului la aceste medicamente pentru pacientii cu afectiuni cardiovasculare si prescrierea produselor numai pentru tratarea osteoporozei severe cu risc crescut de fractura.
229 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri