Agentia europeana pentru medicamente a dat unda verde joi punerii in vanzare a unui medicament care reduce pofta de bautura la alcoolici, scrie AFP. Laboratorul care a conceput acest tratament, finlandezii de la Biotie Therapies, alaturi de partenerul danez Lundbeck, care va fabrica si comercializa produsul, au anuntat in comunicate separate ca au obtinut acordul pentru acest medicament denumit Selincro.

Potrivit Lundbeck, acest tratament, primul de acest gen autorizat in Europa, "a redus cu aproape 60% consumul de alcool dupa sase luni de tratament" in cadrul testelor clinice, respectiv "o scadere medie de aproape o sticla de vin pe zi".

"Selincro este indicat in reducerea consumului de alcool la pacientii adulti prezentand o dependenta de alcool cu un consum de alcool de risc inalt (peste 60 g/zi pentru un barbat, peste 40 g/zi pentru o femeie)", au explicat cele doua laboratoare.

"Selincro este luat la cerere, respectiv in fiecare zi in care pacientul anticipeaza un risc de a consuma alcool, si de preferat cu doua ore inainte de inceperea consumului", au adaugat Biotie si Lundbeck.

Lundbeck a citeaza in acest comunicat studii potrivit carora alcoolismul afecteaza peste 14 milioane de europeni, dintre care doar 8% urmeaza un tratament.