Cele mai noi statistici anuntate de Fundatia Tineri pentru Tineri, in cadrul programului “Educatie pentru Viata de Familie” derulat in licee, indica faptul ca 67,8% dintre tineri au utilizat un prezervativ la primul contact sexual, insa 16,3% dintre tinerii cu varste intre 14 si 25 de ani nu au folosit prezervativul niciodata. Fundatia a comunicat cele mai noi statistici (din Romania) privind comportamentul sexual al tinerilor din ziua de azi, statistici despre varsta la care tinerii din ziua de azi isi incep viata sexuala si concluzii din urma actiunilor de educatie sexuala derulate in scoli in ultimul an.

Cateva date:

  •     65% dintre tineri (14-25 ani) au facut prima data sex cu partenerii lor stabili.
  •     67,8% dintre tineri au utilizat un prezervativ la primul contact sexual. În același timp, tinerii care nu au folosit prezervativul justifică acest comportament prin faptul că acel contact sexual a fost neprevăzut (36%) sau prin încrederea în partener(ă) (28%).
  •     13% din tineri (15-24 de ani) au facut pentru prima data sex la prima intalnire. 18% dintre elevi au avut prima experienta sexuala la cateva zile dupa prima intalnire.
  •     16,3% dintre tinerii de 15-24 de ani (care si-au inceput viata sexuala) nu au folosit niciodata prezervativul.
  •     6 din 10 tineri (59,1%) au vrut sa foloseasca prezervativul cu partenerul, dar din acestia, 20,8% au fost convinsi de partener sa renunte la prezervativ.