Acizii grasi Omega-3 pot ajuta la reducerea prejudiciului fizic cauzat de fumat, conform unui nou studiu prezentat pe 20 aprilie la Congresul Mondial de Cardiologie. Studiul, efectuat in Grecia, a evaluat efectul a patru saptamani de tratament oral cu 2 g / zi de acizi grasi omega-3 asupra proprietatilor peretelui arterial la fumatori.

“Aceste descoperiri sugereaza ca acizii grasi omega-3 inhiba efectele negative ale fumatului asupra functiei arteriale, care este un marker independent de prognostic de risc cardiovascular”, a spus dr. Gherasim Siasos, Universitatea de Medicina din Atena, Catedra de Cardiologie. “Efectele cardioprotectoare ale acizilor grasi omega-3 par a fi datorate efectelor anti-inflamatorii si anti-aterosclerotice”.

Se recomanda ca persoanele fara antecedente documentate de boli cardiace coronariene sa consume o varietate de peste (de preferinta gras – bogat in acizi grasi omega-3), de cel putin de doua ori pe saptamana.

” The World Heart Federation incurajeaza fumatorii sa renunte la fumat”, a declarat Dr. Kathryn Taubert. “Singura modalitate de a proteja organismul de efectele nocive ale tutunului este renuntarea la fumat. Ii incurajam pe toti oamenii, atat fumatori si nefumatori, sa aiba diete sanatoase, care includ alimente bogate in acizi grasi omega-3″.

Citeste mai mult si comenteaza pe MedLive.ro.