O noua cercetare de la Universitatea din Greenwich a aratat ca produsele alimentare gata preparate pentru copii cumparate din supermarketuri contin mai putin de o cincime din doza zilnica recomandata de calciu, magneziu, zinc, fier si alte minerale.

Cercetatorii au analizat opt borcane diferite, produse de patru branduri populare care se gasesc pe rafturile supermarketurilor si au cercetat continutul de micro-nutrienti folosind un instrument care este utilizat pentru a analiza elementele din alimente. Probele au inclus patru borcane cu carne şi patru borcane cu legume, dintre care unul cu paste, dar producatorii specifici nu au fost identificati.

Cercetarea a aratat ca sugarii care au primit un borcan de carne şi un borcan de legume si 600ml de lapte praf nu au obtinut suficient calciu, magneziu, cupru si seleniu. În medie, aceste niveluri au fost sub 20% din doza zilnica recomandata.

În raportul de cercetare specialistul in nutritie Dr. Nazanin Zand a declarat ca a fost evident faptul ca aceste alimente complementare pentru copii, atunci când sunt adaugate la alimentatia zilnica cu lapte, nu îndeplinesc doza zilnica recomandata.

Ea a adaugat: “Acest lucru poate fi unul dintre motivele pentru care producatorii de produse complementare pentru copii nu declara continutul de micro-nutrienti din produsele lor si, in acelasi timp, poate oferi oportunitati in optimizarea produselor pentru a le îmbunatati valoarea nutritiva”.

“Investigatiile noastre au demonstrat ca exista o necesitate de a îmbunatati valoarea nutritiva a unor produse alimentare pentru copii. În plus, reglementarile statului trebuie sa fie mai dure”, a adaugat Dr. Zand.

Citeste mai mult si comenteaza pe MedLive.ro