Este usor sa pui alimentele in frigider si sa uiti de ele. Un produs alimentar nu ramane proaspat pentru mult timp si este important sa stii ce durata de viata are odata introdus in frigider. In cazul in care alimentele au fost pastrate prea mult timp in frigider, atunci cand sunt consumate pot duce la intoxicatii alimentare si, in unele cazuri, la probleme serioase de sanatate. Va prezentam diferite produse alimentare si cat timp pot fi pastrate in siguranta in frigider.

Cat pastram mancarea la frigiderFoto: MorgueFile.com

Alimentele pentru copii - timp de pastrare: 1 - 3 zile in frigider odata deschise

Un borcan deschis de fructe si legume conservate dureaza doua-trei zile in frigider. Produsele gatite din carne si legume dupa o zi sau doua pot sa nu mai fie bune. Nu lasati borcanele deschise de produse alimentare pentru copii in frigider mai mult de trei zile. Un pericol ascuns cu alimentele pentru copii este faptul ca parintii pot hrani copiii chiar din borcan, astfel incat saliva transferata in borcan poate duce la cresterea bacteriilor atunci cand alimentele sunt introduse inapoi in frigider.

Sosul de paste - timp de pastrare 5 zile odata deschis

Odata deschise, sosurile pe baza de rosii sunt bune doar pentru cinci zile. Nu asteptati sa se formeze mucegai. In multe cazuri nu veti vedea mucegai in sos dupa cinci zile, dar de fapt ar putea fi acolo. Unele mucegaiuri produc toxine, care pot fi daunatoare, asa ca mai bine nu riscati. Mucegaiul creste in medii foarte umede, iar gatitul nu va ditruge toxinele. Deci, pentru a fi in siguranta, trebuie sa-l arunci.

Maioneza - timp de pastrare aproximativ 2 luni odata deschisa

Maioneza are un continut ridicat de grasimi, ceea ce inseamna ca nu este la fel de sensibila la cresterea bacteriilor. Pentru alte condimente, cum ar fi dressingurile de salata, verificati datele de expirare, care sunt in mod normal exacte pentru aceste produse.

Branza - timp de pastrare 1 - 4 saptamani

Branzeturile moi au, in general, un timp mai scurt de valabilitate. Branzeturile tari (de exemplu, Cheddar ), pot fi pastrate de la trei pana la patru saptamani in frigider dupa ce au fost deschise. Branzeturile moi (de exemplu, Brie) pot fi pastrate o saptamana. Pentru a prelungi durata de viata a branzeturilor le puteti indeparta ambalajul din plastic si le puteti depozita in frigider in hartie cerata.

Citeste mai mult si comenteaza pe MedLive.ro.