Taurina este un aminoacid care sprijina dezvoltarea neurologica si ajuta la reglarea nivelului de apa si saruri minerale din sânge. Se crede ca taurina are proprietati antioxidante. Taurina se gaseste in mod natural in carne, peste si lapte matern si este de obicei disponibila ca supliment alimentar.

Unele studii sugereaza ca suplimentele cu taurina pot imbunatati performantele atletice, ceea ce ar putea explica de ce taurina este folosita in multe bauturi energizante. Alte studii sugereaza ca taurina combinata cu cofeina îmbunatateste performantele mentale, desi aceasta constatare ramâne controversata.

Un studiu de 2010 din “Ateroscleroza” sugereaza ca taurina poate actiona ca un factor de protectie impotriva dezvoltarii bolilor cardiace coronariene datorita rolului sau în reglarea tensiunii arteriale si a faptului ca este un antioxidant puternic si un agent anti-inflamator.

Este considerat sigur consumul de pana la 3.000 de miligrame pe zi de taurina. Moderatia este importanta pentru ca se cunosc foarte putine despre efectele utilizarii taurinei pe termen lung sau in cantitati mari.

Citeste mai mult si comenteaza pe MedLive.ro.