Aproape 80% dintre bucurestenii care au dat spaga la spital spun ca banii au fost pentru asistente, iar 20% dintre ei afirma ca "atentiile" au ajuns la medici, arata un studiu despre satisfactia pacientilor fata de unitatile sanitare administrate de municipalitate, dat publicitatii vineri si citat de Mediafax.

Bani de la pacienti a primit si personalul auxiliar din spitale, indicat de 1% dintre cei chestionati.

Procentele medicilor care ar fi conditionat actul medical sunt, insa, relativ scazute: 2% dintre medici au conditionat direct actul medical, iar 5%, indirect, potrivit aceluiasi studiu.

Altfel, 10% dintre bucuresteni spun ca si-au cumparat singuri medicamente pe durata spitalizarii, iar 12% au fost nevoiti sa vina cu materiale sanitare.

In ciuda acestor probleme, studiul releva ca majoritatea bucurestenilor, mai precis 66% dintre ei, se declara multumiti de spitalele administrate de municipalitate.

Studiul a fost realizat de reteaua Info-sanatate, la cererea municipalitatii, pe un esantion de 1.124 pacienti, in 17 spitale administrate de municipalitatea bucuresteana. Studiul are o marja de eroare de 3%.