Peste o suta de mii de infectii respiratorii acute, dintre care aproximativ 20.000 de pneumonii si 21 de cazuri de gripa AH3, au fost inregistrate in ultima saptamana, a anuntat, joi, Ministerul Sanatatii (MS).

Potrivit unui comunicat al MS, citat de Mediafax, in saptamana 5-11 martie, 101.104 persoane s-au prezentat la medic cu infectii respiratorii acute, numarul acestora fiind in crestere cu aproximativ 3,8% fata de saptamana precedenta, conform raportului transmis MS de Centrul National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile.

Din cele peste o suta de mii de infectii respiratorii, 20.538 au fost cazuri de pneumonii, in scadere cu 2,9% fata de saptamana precedenta.

In ultima saptamana au fost confirmate 21 de cazuri de gripa AH3. De la debutul perioadei de monitorizare si pana in prezent au fost confirmate 216 cazuri de gripa cu virus gripal AH3N2 si trei cazuri cu virus gripal B.

Numarul cazurilor compatibile cu gripa a scazut de la 123 in saptamana precedenta la 112. Comparativ cu saptamana similara din 2011, cand s-au inregistrat 214 cazuri, numarul a scazut cu 1,9%.

Ministerul Sanatatii precizeaza ca pe baza datelor epidemiologice se considera ca activitatea gripala evolueaza cu intensitate medie, cu accente regionale in zonele centrala, de est si de sud si cu focare locale cu cazuri sporadice in restul teritoriului.