Cremele hidratante pot preveni si trata uscarea pielii, dar asta nu e tot ceea ce fac. Pot proteja pielea sensibila, imbunatatesc tonusul si textura pielii si mascheaza imperfectiunile. Cum poti sti care este crema hidratanta potrivita pentru tine cu atatea oferte disponibile?

Alegerea cremei hidratante depinde de mai multi factori, inclusiv tipul de piele, varsta si daca ai afectiuni specifice, cum ar fi acneea.

Pielea normala. Pielea normala nu este nici prea uscata, nici prea grasa. Pentru a mentine acest echilibru natural de hidratare, foloseste o crema hidratanta pe baza de apa. Alege cremele hidratante care contin uleiuri usoare, cum ar fi alcoolul cetilic sau ingrediente derivate din silicon cum ar fi cyclomethicone.

Pielea uscata. Pentru a restabili umiditatea pielii uscate, alege o crema hidratanta care contine ingrediente, cum ar fi antioxidanti, ulei din seminte de struguri sau de dimeticona, care te ajuta sa-ti mentii pielea hidratată. Pentru pielea foarte uscata si crapata, alege produsele pe baza de petrolatum.

Citeste mai mult si comenteaza pe MedLive.ro