Radiografiile dentare ajuta medicul stomatolog sa vizualizeze boli ale dintilor si tesuturilor inconjuratoare, care nu pot fi vazute la o examinare obisnuita. In plus, stomatologul poate descoperi si trata anumite probleme dentare din timp. Dar ce putem spune despre siguranta lor?

Expunerea la toate sursele de radiatii – inclusiv soarele, mineralele din sol, aparatele electrocasnice din casa si radiografiile dentare – poate duce la deteriorarea tesuturilor si celulelor organismului. Din fericire, cantitatea de raze X din timpul expunerii este foarte mica.

Progresele din ultimii ani in domeniul stomatologiei au condus la niveluri scazute de radiatii emise, exista radiografii digitale, un sistem ce reduce radiatiile cu pana la 90%. Totodata timpul de expunere este cel mai mic posibil, iar corpul pacientului este protejat cu un sort din plumb, prevazut si cu o aparatoare pentru gat si glanda tiroida. In plus, legea prevede ca aceste tehnologii sa fie verificate pentru acuratete si siguranta.

Citeste mai mult si comenteaza pe MedLive.ro.