​Medicii din spitalele europene ar putea sa nu mai aiba voie sa dezvaluie viitoarelor mame sexul copilului, inainte de nastere, potrivit unui proiect de rezolutie adoptat de o comisie a Consiliului Europei, relateaza Daily Telegraph.

Personalul medical ar trebui sa primeasca instructiuni sa nu dezvaluie "informatia despre sexul fetusului", se arata in proiect.

Masura este o incercare de a preveni parintii sa comita "avorturi selective", care au ajuns la numere ingrijoratoare in unele tari foste sovietice, membre ale Consiliului, in special Armenia, Azerbaidjan si Albania, unde exista un raport de 112 de baieti la 100 de fete, precum si in Georgia, cu un raport de 111 baieti la 100 de fete.

Selectia pre-natala ar putea fi permisa numai pentru a se evita boli ereditare grave legate de un anumit sex.

Consiliul Europei nu poate impune ordine guvernelor, insa are o influenta puternica in realizarea de politici, iar deciziile sale pot fi puse in aplicare prin conventii sau tratate.

Proiectul, realizat de comisia pentru sanse egale, va ajunge in fata Adunarii Parlamentare pentru a fi votat de cei 318 europarlamentari pe 7 octombrie.