VIDEO Guvernul a aprobat trecerea CNAS in coordonarea Ministerului Sanatatii

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Miercuri, 7 septembrie 2011, 18:50 DoctorH - DoctorH Actualitate


Guvernul a aprobat un proiect de ordonanta de urgenta privind trecerea Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS) in coordonarea Ministerului Sanatatii, a declarat Ritli Ladislau, ministrul sanatatii. "In conditiile pastrarii autonomiei CNAS si a functiei de ordonator principal de credite a presedintelui CNAS, Ministerul Sanatatii va avea un rol de coordonator a CNAS, adica va fi o corelare a politicilor ministerului cu politicile financiare ale serviciilor de sanatate", a precizat ministrul. Potrivit acestuia, CNAS va prezenta Ministerului Sanatatii rapoarte trimestriale si anuale. De asemenea, ministrul sanatatii va putea participa la sedintele consiliului de administratie fara a avea drept de vot.

Ministerul va fi factorul coordonator, iar deciziile vor fi luate in consens, sustine ministrul sanatatii.

Practic, ministerul va avea drept de avizare a proiectelor privind bugetul de venituri si cheltuieli, a actelor normative initiate de CNAS, a planului de activitate, a raportului anual si chiar a statutului acestei institutii.

In functie de documente, ministerul va putea da un aviz simplu, care este consultativ, sau un aviz conform, care este obligatoriu. In cazul bugetului administrat de CNAS Ministerul Sanatatii va putea da doar un aviz simplu, cele doua institutii urmand sa ajunga la intelegere printr-un acord.

"Ministrul Sanatatii este invitat permanent al Consiliului de Administratie, prezideaza chiar, fara drept de vot", a spus ministrul. CNAS va raspunde in in fata Guvernului, dar si in fata ministerului pentru intreaga activitate.

"Privind celelalte case de asigurari din subordinea CNAS, respectiv Casa Apararii, Ordinii Publice, Sigurante Nationale si Autoritatii Judecatoresti, sunt valabile mai departe prevederile legale care privesc casele judetene, dar aici se pastreaza specificul fiecarui domeniu. La nivelul Casei Transport, Constructii, Turism, este nevoie de aviz conform al Ministerului Turismului", a precizat Ladislau Ritli.

In ceea ce priveste preşedintel CNAS, acesta va fi numit in continuare de premier.

"Consider ca s-a rezolvat o normalitate in relatiile dintre cele doua institutii", a mai afirmat ministrul.Citeste mai multe despre   
1232 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Nimeni, fiul lui Zero (Miercuri, 7 septembrie 2011, 19:17)

  Alf [anonim]

  Abia astept sa vad ce mutra vor face cei din DSP-uri cand vor vedea cu ce probleme se confrunta Casele judetene. Parca vad ca se vor imprastia ca vrabiile cand vor da de greu, cand nu vor sti ce decizii sa ia, cand vor fi rupti din amorteala, cand vor scapa cafeluta din maini. Daca vreti exemple de incompetenta crasa si pile acolo le gasiti, la DSP-uri. Deh, copiii lu' mamica lor, ministeru'. Acelasi ADN.
 • 0 (0 voturi)    
  struto-camila Portocalie-UDMRista!!!! (Miercuri, 7 septembrie 2011, 19:50)

  costica [anonim]

  "Ministrul Sanatatii este invitat permanent al Consiliului de Administratie, prezideaza chiar, fara drept de vot", a spus ministrul. CNAS va raspunde in in fata Guvernului, dar si in fata ministerului pentru intreaga activitate.

  "Consider ca s-a rezolvat o normalitate in relatiile dintre cele doua institutii", a mai afirmat ministrul.

  Adica MS participa, dar nu se baga!!
  Iar Ministrul Sanatatii spune ca asta este o normalitate !!!
  Vai de normalitatea asta cu 2 capete, unul spre PDL, unul spre UDMR!!
  Ca dracu' !!!
  Management original romanesc, ca intreaga democratie originala romaneasca !!!!


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version