​E o suferinta ignorata, desi despre cauzele ei se vorbeste aproape zilnic in media. Accidentele mortale, suicidul, abuzurile sau catastrofele naturale lasa intotdeauna in urma prieteni si familii adancite in durere. Uneori, aceasta durere se transforma intr-o adevarata trauma. Cum putem face fata disparitiei neasteptate a unui om apropiat? De ce durerea fireasca a doliului se transforma uneori intr-un sindrom post-traumatic? Un abuz emotional nu se vindeca cu medicamente; dar cu ce altceva? Cum reactioneaza psihicul in situatii de criza si cum ar trebui specialistii sa anunte pacientilor vestea unei boli incurabile? Psihiatrul american Richard Chefetz, specialist in psihoterapia traumei, asteapta intrebarile dumneavoastra joi de la ora 12.00, alaturi de jurnalistul Georgiana Ilie, un bun cunoscator al resurselor pe care sistemul romanesc le poate pune la dispozitia celor afectati.

Richard Chefetz se afla in Romania pentru a conferentia pe subiectul traumei si a disocierii la Institutul de Terapie Familiala Dianoia( din Timisoara si la Fundatia Inocenti din Bucuresti. La conferinta vor mai participa prof. Florin Tudose, asistentul psihiatric Libby Gitenstein si psihologul Kathryn Chefetz.

Richard Chefetz este medic psihiatru in Washington (SUA), fiind timp de doi ani presedintele Societatii Internationale pentru Studiul Traumei. Preda cursuri de psihoterapie la Washington School of Psychiatry si a publicat numeroase articole de specialitate tratand traumele dintr-o perspectiva psihoanalitica.

Georgiana Ilie este jurnalist si Carter Fellow for Mental Health Journalism.

Nota redactiei:

  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.