Cercetarea efectuata in Statele Unite a demonstrat ca persoanele care au o alimentatie bogata in proteine au totodata si o masa musculara mai mare si cvadricepsi mai puternici - muschi situati pe partea anterioara a coapselor-, dupa cum arata autoarea principala a studiului, Kelsey Mangano, de la Universitatea Lowell din Massachusetts, informeaza Reuters.

Proteinele se gasesc in special in carne rosie, peste, pui, oua, lactate, vegetale, cereale si nuci. Institutul de Medicina recomanda adultilor consumul zilnic a circa 0,8 grame de proteine per kilogram corp - de exemplu, circa 56 de grame de proteine pe zi pentru o persoana sedentara care cantareste 70 de kilograme.

Si alte cercetari anterioare au ajuns la concluzia ca aceste substante protejeaza masa musculara si forta, insa pana acum nu se stia cu siguranta care era sursa cea mai sanatoasa de proteine, daca persoanele care isi iau proteinele in special din carne, spre exemplu, au mai multe beneficii decat cele care si le iau din surse vegetale.

In cadrul studiului recent, oamenii de stiinta au utilizat date de la 2.986 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 19 si 72 de ani, care au completat un chestionar cu privire la obiceiurile alimentare intre anii 2002 si 2005. Dintre acestia, 82% isi luau cantitatea de proteine recomandata din alimentatia zilnica. (integral pe Agerpres)