Vecinii a doua surori din Marea Britanie, a caror casa a fost ocupata abuziv de un grup de romani, in timp ce femeile erau in concediu, au decis sa se solidarizeze pentru a preveni ca alte proprietati sa fie la randul lor invadate, relateaza London Evening Standard.

O familie de romani a ocupat o casa de 500.000 de lire din New Southgate, apartinand surorilor Amelita si Lilia Olasa, aflate in vacanta in Filipine.

Acum, prietenii si vecinii acestora isi propun sa formeze un grup de supraveghere care sa proteje celelalte case.

Publicatia britanica aminteste ca mai multe case au fost ocupate ilegal de romani in ultima vreme, declansand temeri cu privire la existenta unui grup infractional organizat ce are in vizor proprietatile nelocuite.

Familia care ocupa casa surorilor Olasa din zona Glenthorne Road insista ca a semnat un contract de inchiriere si ca nu a facut nimic ilegal.

Marti, un vecin, David Rose, a declarat ca au fost intocmite planuri pentru protejarea caselor din cartier pentru perioada cand proprietarii sunt plecati in concedii.

"Politia ne-a spus ca trebuie sa fim atenti. Este amenintat modul nostru de viata", a spus el.

Un alt locuitor din zona a declarat: "Toata lumea devine tot mai speriata sa-si paraseasca locuintele. Un vecin are copii mici si deja nu le mai permite sa se joace in gradina".

Ei spun ca au fost avertizati de politie ca nordul Londrei este vizat de o retea de ocupanti ilegali.

Familia de romani, care vorbeste foarte putin engleza, au venit cu un contract semnat de o proprietara pe nume Alexandra Olasa.

Insa vecinii insistat ca surorile Olasa, ambele asistente medicale pensionate, nu cunosc nicio Alexandra.

Potrivit a declarat ca nu exista semne de intrare fortata pe proprietatea din New Southgate, insa David Rose a aratat ca sunt stricaciuni la una din ferestrele din fata.

Surorile Olasa ar urma sa ajunga acasa in aceasta saptamana, dupa ce si-au scurtat vacanta.

In urma cu doua saptamani, presa britanica a relatat despre cazul unei londoneze in varsta de 55 de ani, care si-a gasit casa ocupata si aproape devastata de o familie de tigani romani, dupa ce a fost plecata un weekend sa isi viziteze parintii.