Patru cetateni romani cu resedinta in Italia au fost arestati de politistii de la Roma, fiind considerati responsabili de un viol in grup comis asupra unei femei, in noaptea de Sfanta Maria (15 spre 16 august) ata de sarbatoare si in Italia.

Imagini din timpul agresiuniiFoto: Hotnews

Cei patru si-ar fi rapit victima la Gara centrala din Roma-Termini, apoi ar fi dus-o intr-o localitate de langa capitala, la Riano, unde ar fi abuzat de ea toata noaptea. Mai mult, violatorii si-ar fi filmat agresiunea cu telefoanele mobile. Imaginile au fost deja recuperate de catre politie si au constituit un indiciu decisiv pentru anchetatori, ca sa-i gaseasca pe cei patru.

Victima este o bulgaroaica

Victima este o bulgaroaica de 40 de ani, venita la munca in Italia, dar care a decis sa se intoarca in tara tocmai pe 15 august. Femeia nu a gasit nicio cursa cu avionul la acea data, deci incerca sa ia un tren catre nordul Italiei. A ajuns insa prea tarziu la gara, in jurul orei doua noaptea. Exact in acel moment a fost abordata de cei patru romani, care au obligat-o sa-i insoteasca catre masina lor, unul dintre ei tinand-o strans de gat.

Prezenta de spirit a femeii

Patru romani arestati

Patru romani arestati

Foto: Hotnews

Ajunsi la casa unuia dintre ei, in localitatea Riano, la portile Romei,cei patru ar fi maltratat-o fizic si psihic pe femeie, violand-o de mai multe ori, dupa ce au obligat-o sa consume bauturi alcoolice. Spre dimineata, femeia a reusit sa scape si sa fuga in strada, unde a cerut ajutorul trecatorilor. Inainte de a fugi din apartament, a avut prezenta de spirit sa sustraga unul din celularele cu care a fost filmata si sa-si noteze detalii cu privire la strada pe care se gasea apartamentul agresorilor.

Impreuna cu functionarii de la consulatul Bulgariei, care au ajutat-o pe femeie sa comunice cu politistii, anchetatorii au reusit sa-i identifice si sa-i aresteze pe cei patru presupusi agresori, intr-un bar din Riano.

Agresiunea a intrat in vizorul mass mediei din Italia, care vorbeste acum despre "violul de Sfanta Marie" (stupro di Ferragosto), mai ales dupa ce politistii au dat publicitatii detalii legate de video-urile realizate de agresori, considerate "groaznice", dar si imagini de la telecamerele de supraveghere din zona Termini. Cei patru romanii sunt cercetati in prezent pentru viol, sechestru de persoana si jaf.

Miruna Cajvaneanu, jurnalist HotNews.ro - Gazeta Romaneasca