Un cetatean roman a fost ranit in explozia produsa luni dimineata in Cipru, informeaza un comunicat al Ministerului de Externe. MAE precizeaza ca romanul a fost supus unei operatii si in prezent este in afara oricarui pericol.

"Ministerul Afacerilor Externe isi exprima compasiunea pentru familiile tuturor victimelor exploziei produse astazi la Baza Militara Navala Zygi, in apropierea orasului Limassol (Cipru). Autoritatile cipriote au informat ca printre victimele incidentului se numara si un cetatean roman, care a fost supus unei operatii si in prezent este in afara oricarui pericol", se arata in comunicatul MAE.

Un reprezentant al Ambasadei Romaniei in Cipru s-a deplasat la spital pentru a acorda asistenta consulara specifica, potrivit sursei citate.

MAE precizeaza ca Ambasada Romaniei la Nicosia se afla in contact permanent cu autoritatile cipriote si reaminteste ca cetatenii romani pot contacta Ambasada Romaniei la Nicosia la numarul de telefon de urgenta: 00357-22 495 535.

Explozia unor containere iraniene cu armament a ucis 12 oameni si a ranit alti 30 luni dimineata, in cea mai mare baza navala din sudul Ciprului. Acesta este cel mai grav accident de la invadarea nordului insulei de catre Turcia, in 1974.