Singurul roman care a facut un interviu cu Osama Bin Laden traieste la Madrid si are la activ o cariera de jurnalist la cele mai importante ziare din Spania. Pe langa faptul ca este analist si specialist in tot ceea ce inseamna lumea araba, Adrian Mac Liman a fost primul corespondent al ziarului El Pais in SUA si a lucrat la numeroase periodice sau agentii pentru care a informat, in special, despre Orientul Mijlociu, unde a lucrat ca trimis special.

Adrian Mac LimanFoto: romanul.eu

A fost corespondent de razboi in 1974 in Cipru, a transmis caderea Sahului Iranului in 1978 si a fost trimis special in Liban, in 1982, in timpul invaziei israeliene.

Inainte de caderea comunismului, intre 1987 si 1989, a fost corespondent la Ierusalim si in ultimii ani a intervenit ca analist la programele televiziunii spaniole. A scris mai multe carti despre Orientul Mijlociu si despre islamismul radical.

Interviul cu Bin Laden a avut loc in 1983, la Geneva.

Pentru Adrian Mac Liman, singurul roman care a facut un interviu cu Osama Bin Laden, prinderea teroristului numarul 1 al lumii nu a fost o surpriza, asa cum nu a ramas surprins cand a inceput sa-i apara fotografia la televizor in urma atentatelor comise in lumea intreaga de Al-Qaeda.

Reporter: - Cum a fost interviul din 1983, la Geneva, cu cel care urma sa devina inamicul public numarul 1?

Adrian Mac Liman: - In ultimii ani am avut imaginea ca la un moment dat, acum aproape 30 ani, am cunoscut un personaj care a devenit cativa ani mai tarziu, dusmanul public numarul 1. Devenise dusmanul public numarul 1 pentru ca se schimbase scenariul geopolitic international, comunismul disparuse si aveam nevoie... Occidentul avea nevoie de alt dusman. Si dusmanul trebuia sa fie Islamul.

Citeste restul materialului peRomanul din Spania